Klas 1 en 2

VMBO BASIS, KADER EN GEMENGDE LEERWEG

Vakcollege Rijnmond biedt de vmbo basis, vmbo kader en vmbo gemengde leerweg aan. De drie leerwegen binnen het vmbo waarbij praktijk een belangrijk onderdeel is van het leren. Belangrijk om te weten is dat de vmbo gemengde leerweg hetzelfde niveau heeft als de vmbo theoretische leerweg (de oude mavo). Het enige verschil is dat ze veel meer praktijkgerichte vakken krijgen. Leerlingen doen op hetzelfde niveau examen en kunnen doorstromen naar mbo niveau 4 en de havo.

VOORDEEL VAN KLEIN EN GROOT

Onze school wordt als een kleinschalige en gezellige school ervaren. Dit benadrukken we doordat we een apart deel van de school voor de onderbouw hebben ingericht. We hebben kleine klassen en in het eerste leerjaar heeft iedere klas minimaal tien uur les van de mentor en heeft de overige lessen van een beperkt aantal docenten. De docenten kennen de leerlingen dus persoonlijk. Daarnaast bieden wij wel de voordelen van een grote school. Wij vallen onder Stichting Andreas College, waardoor bijvoorbeeld een doorstroom naar havo op Pieter Groen een mogelijkheid is.

LEERJAAR 1 EN 2

De leerlingen starten bij de aanmelding al met het kiezen voor een Vakroute. Zo gaan de leerlingen direct praktisch aan de slag in een richting waar hun interesse en mogelijkheden liggen. Natuurlijk weet niet iedereen direct het beste wat bij hem of haar past. Daarom krijgen ze ook een deel van de vakken van de andere Vakroute en kunnen ze aan het eind van leerjaar 1 nog overstappen naar de andere Vakroute. Aan het eind van het tweede leerjaar kiezen zij een profiel wat het best aansluit bij hun interesses.

Vakroute Techniek

Vakroute Techniek is een voorbereiding op de profielen Bouwen, Wonen & Interieur en Produceren, Installeren & Energie in de bovenbouw. De leerlingen gaan aan de slag met houtbewerking en metaalbewerking en worden ook programma’s als autocad en werken met de 3D-pennen en -printers niet vergeten.

Vakroute Mens & Dienstverlenen

Wil uw zoon of dochter kok of juffrouw worden? Of secretaresse? Of kriebelt er ondernemersbloed en wil hij of zij een eigen bedrijfje starten, dan is Vakcollege Mens & Dienstverlenen de perfecte voorbereiding. Een breed scala aan lessen komt naar voren  waardoor de leerlingen inzicht krijgen wat zij leuk vinden en waarvoor ze verder willen leren. Een perfecte voorbereiding op de profielen Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen in de bovenbouw.

REKENEN EN TAAL

Naast wiskunde staat ook rekenen op het rooster. Het is een extra vak, waardoor de rekenvaardigheden van de basisschool op peil blijven en worden uitgebreid. Leerlingen worden zo extra begeleid in het behalen van de rekentoets.

Bij alle vakken besteden we extra aandacht aan het begrijpend lezen. De sectie Nederlands heeft een gerichte aanpak ontwikkeld om teksten (in alle vakken) makkelijker te lezen en te begrijpen.