Vakcollege Rijnmond bereidt jongeren voor op beroepsuitoefening, vervolgonderwijs op mbo niveau en (wereld) burgerschap. Dit doen we door breed, eigentijds, persoonlijk en vakgericht praktijkonderwijs te verzorgen vanuit een Protestant Christelijke basis.

Onze visie is dat wij er zijn voor onze leerlingen en dat onze leerlingen zich thuis voelen op Vakcollege Rijnmond. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich ‘gezien’ voelt. Deze visie geven we vorm door de volgende uitgangspunten:

Voor doeners en denkers

Op een Vakcollege is het uitgangspunt ‘leren door te doen’ met veel afwisseling tussen theorie en praktijk. Vanaf de eerste schooldag besteden leerlingen minimaal 10 uur per week aan praktijkgerichte lessen. Dat maakt de opleiding niet alleen gerichter, maar ook leuker en afwisselender.

Modern en gedegen onderwijs

Wij geven gewoon goed onderwijs: modern en gedegen. Op een manier die leerlingen aanspreekt. Dat leidt tot resultaten. In 2017 is maar liefst 99% van onze leerlingen geslaagd!

Kleinschalig

We bieden de sfeer van een kleine, persoonlijke school met de voordelen van een grote scholengemeenschap zoals veel keuzemogelijkheden in opleidingsrichtingen.

Goede en persoonlijke begeleiding

Onze goede en persoonlijk begeleiding wordt door ouders bijzonder gewaardeerd. Daar zijn we trots op. Iedere klas heeft een eigen mentor die het eerste aanspreekpunt is voor zowel leerlingen als ouders. De mentor ziet uw kind minimaal 10 uur in de week. Een nauwe samenwerking waardoor we uw kind goed kunnen begeleiden.

Uitstekende zorg

Samenwerken aan talent vraagt om goede onderlinge contacten. Er is speciale aandacht voor leerlingen die extra steun en begeleiding nodig hebben bij het leren. Verschillende collega’s zijn speciaal opgeleid om uw kind deze steun te bieden.

Groene wereldburgers

Op vakcollege Rijnmond stimuleren we onze leerlingen om op te groeien tot bewuste groene wereldburgers. We besteden in de lessen maar ook daarbuiten veel aandacht aan het klimaat, duurzame energie, een gezonde levensstijl en recycling.

Leuke activiteiten

Er is veel ruimte voor sport, cultuur en ontspanning. Zo zijn er toneelvoorstellingen, talentenjachten, feesten, een ski-week in Oostenrijk en nog veel meer!

Christelijk karakter

Vakcollege Rijnmond is een christelijke school. Dit komt oa. tot uiting in onze dagopeningen, tijdens het vak godsdienst en in de vieringen van de christelijke feesten.

Veiligheid en respect

Onze leerlingen ervaren dat ze ertoe doen, dat ze erbij horen. De onderlinge betrokkenheid en veiligheid op school is groot. Wij doen er alles aan om dit nog verder te bevorderen.