Wat leuk dat jullie gekozen hebben voor Vakcollege Rijnmond.

Aanmelden voor een middelbare school gaat vanaf dit jaar net even anders dan andere jaren. Vanaf dit schooljaar is wettelijk vastgelegd dat er één centrale aanmeldweek is voor alle middelbare scholen in Nederland. Alle leerlingen kregen uiterlijk 24 maart het definitieve schooladvies van hun basisschool waarna ze zich tussen 25 en 31 maart 2024 in konden schrijven op een middelbare school naar keuze.

Heeft u de centrale aanmeldweek gemist en wilt u uw kind toch nog inschrijven bij ons op school? Stuur dan een mail naar info@vakcollegerijnmond.nl, u krijgt dan een link om uw kind digitaal aan te melden bij ons op school.

Digitaal aanmelden

Klik op de link die u van onze administratie heeft ontvangen om naar het digitale aanmeldformulier te gaan. Het formulier bestaat uit negen stappen waarbij wij u vragen om verschillende gegevens. Het is  belangrijk dat deze gegevens zorgvuldig en volledig worden ingevuld. Houd daarom het legitimatiebewijs van uw kind bij de hand. 

U kunt ook documenten als bijlage uploaden in het systeem. Heeft u het document niet digitaal, dan is een foto van het document waar alle gegevens goed leesbaar zijn ook voldoende.

Om met de aanmelding van start te kunnen gaan moet u een account aanmaken, of inloggen met een reeds aangemaakte account. Dit account wordt alleen gebruikt voor onze aanmeldingsprocedure. Wanneer alles in ons leerlingvolgsysteem is verwerkt, zal dit account en de daarin opgeslagen gegevens worden verwijderd.

Benodigdheden

Houd het volgende bij de hand om het formulier in te kunnen vullen:

  • Aanmeldformulier VO Deze heeft u van de basisschool ontvangen.
  • Het identificatiebewijs van uw kind
  • Het onderwijsnummer Indien uw kind (nog) geen Burgerservicenummer (BSN) heeft, heeft u het onderwijsnummer nodig om uw kind in te kunnen schrijven. Dit onderwijsnummer heeft u van de basisschool gekregen.
  • E-mailadres van uw kind Dit e-mailadres wordt gebruikt voor het inloggen in de diverse programma’s die zij voor school nodig hebben.

Hulp nodig?

Om u te helpen bij het invullen, hebben we een pdf en een animatie gemaakt. Indien u na 1 april inschrijft kunt u op de link klikken die u in de mail van onze administratie heeft gekregen en vervolgens starten bij actie 2 in de pdf-uitleg of animatie.

PDF met uitleg

Video-animatie met uitleg

 

Heeft u nog vragen over de aanmelding of andere inhoudelijke vragen? Neem dan contact op  met mevrouw de Jager (leerjaarcoördinator klas 1) via a.dejager@vakcollegerijnmond.nl.

Aanmelden zij-instroom

Als u interesse heeft voor de aanmelding van uw kind in leerjaar 2 of 3 op Vakcollege Rijnmond (zij-instroom) dan kunt u uw kind op te interesselijst laten plaatsen. De interesselijst staat open van van 15 april tot en met 15 mei 2024. Bij plaatsing op de interesselijst hebben wij de volgende gegevens van uw kind nodig. Deze kunt u hier invullen. Na 15 mei ontvangt u een schriftelijke reactie waarin wij aangeven of wij over kunnen gaan tot de aanmeldprocedure voor schooljaar 2024-2025.

In de aanmeldprocedure zullen wij onderzoeken of wij uw kind definitief kunnen plaatsen. Hierbij zullen wij het onderwijskundig rapport van uw kind opvragen bij de huidige school. Tevens doen wij onderzoek naar een eventuele ondersteuningsvraag van uw kind.