Welkom op Vakcollege Rijnmond

Ik heet je graag welkom op Vakcollege Rijnmond, de school voor doeners en denkers!

De keuze voor een middelbare school kan best moeilijk zijn. Gaan andere klasgenootjes ook naar deze school? Bij welke kinderen zit ik straks in de klas? Voel ik me thuis op deze school? Allemaal vragen die waarschijnlijk bij je opkomen, niet gek want je zit straks wel 4 jaar op deze school dus het is belangrijk dat je het naar je zin hebt. Daarom vinden wij het belangrijk dat je komt kennismaken, dan zie je pas echt of de school bij je past. Je bent dan ook van harte welkom op onze Open Dag op 19 januari 2019 van 10.00 tot 14.00 uur. Ik hoop je dan te zien!

Cees van Eeden
Teamleider klas 1 en 2

Als het schooljaar begint

Het schooljaar beginnen we met een introductieweek. Tijdens deze week maken we je wegwijs op school en doe allerlei activiteiten met je nieuwe klasgenoten. Zo leer je de docenten en je klasgenootjes goed kennen voor we aan de lessen beginnen.

Mentor

Iedere klas krijgt een mentor. Bij hem of haar kun je terecht met al je vragen en ook je ouders kunnen de mentor alle vragen stellen die ze hebben. Je hebt minimaal 10 uur per week les van je mentor waardoor deze jou steeds beter kent en ook goed kan zien hoe jij ervoor staat.

Huiswerk

Je wordt op school goed begeleid, zowel bij het plannen van je huiswerk als wanneer je een extra steuntje in je rug nodig hebt. En als we het toch over het huiswerk hebben: in de lessen krijg je veel tijd om je huiswerk al te maken en doordat je ook veel praktijkgerichte vakken volgt, heb je minder huiswerk!