Activiteiten

Tijdens en na de lessen kunnen leerlingen ook veel leuke dingen doen op Vakcollege Rijnmond.

Gastlessen, bedrijfsbezoeken en stages

Omdat we graag willen dat uw zoon of dochter een mooie toekomst krijgt, willen we graag dat de lessen goed aansluiten op mogelijke toekomstige beroepen. Omdat dat nog niet voor iedereen duidelijk is, worden er ook gastlessen door bedrijven gegeven en gaan we op bedrijfsbezoek. In jaar vier gaan de leerlingen ook stagelopen. Zo kunnen ze echt ervaren of dat beroep echt bij ze past.

Sportklas

Is uw zoon of dochter sportief en niet bang voor een uitdaging? Een echte teamspeler en nieuwsgierig naar allerlei sporten? Geef ze dan op voor de Sportklas!

In de Sportklas maken de leerlingen kennis met sporten die ze niet in de normale gym uren krijgen. Zo gaan ze bijvoorbeeld surfen, klimmen, dansen en kickboksen. Aan het begin van het schooljaar krijgen de leerlingen meer informatie over de Sportklas, hoe ze zich kunnen aanmelden en wat de kosten zijn.

@Rijnmond

In de brugklas kunnen leerlingen ook @Rijnmond lessen volgen. @Rijnmond biedt iets extra’s op het lesprogramma, er worden verschillende activiteiten aangeboden waar de leerlingen uit kunnen kiezen. Of ze nou gek zijn op dansen, foto- en filmbewerking, bakken, toneel of ze zijn op een andere manier heel creatief, aan iedereen wordt gedacht. De kosten verschillen per activiteit en worden bekend gemaakt bij het inschrijfformulier.

Excursies en werkweken

Voor ieder leerjaar worden er excursies gepland. De ene keer is dat een gezellig uitje naar bijvoorbeeld Duinrell maar we gaan ook naar musea. In klas 2 gaan de leerlingen op werkweek binnen Nederland. En in klas 3 gaan ze nog een keer op reis. Nu kunnen ze ook naar buitenland, Frankrijk, Engeland of toch liever Nederland? Zij mogen kiezen!

Schoolfeesten

Wij hebben een feestcommissie bij ons school die allemaal schoolfeesten organiseert. Een gala maar ook een Glow in the dark- of pyjama-party waren de thema’s het afgelopen schooljaar.