Nagellak Actie op 16 juni Hema Katwijk

Laat je nagels lakken voor het goede doel

Op de extra lange koopavond op vrijdag 16 juni zitten leerlingen van Vakcollege Rijnmond klaar bij Hema om gratis je nagels te lakken. Voor ieder persoon die zijn of haar nagels laat lakken, doneren Vakcollege Rijnmond en Hema €1,- aan stichting Semmy. Kom ook en laat je nagels lakken!

De ernstig zieke zesjarige Tijn Kolsteren, bekend van zijn nagellakactie voor Serious Request afgelopen december, is een nieuwe actie gestart om geld op te halen ten behoeve van een baanbrekende behandelmethode voor kinderen met hersenstamkanker. Hiervoor is minimaal 1 miljoen euro nodig.

Geen overlevingskans

Per jaar worden ongeveer 10 kinderen in Nederland net als Tijn getroffen door hersenstamkanker, oftewel Diffuus Intrinsiek Ponsglioom (DIPG). Bij deze kinderen wordt reguliere chemotherapie tegengehouden door de bloed-hersenbarrière, waardoor medicijnen de tumor niet goed kunnen bereiken. Stichting Semmy zet zich sinds 2007 in voor fondsenwerving ten behoeve van onderzoek. Met de opbrengst van Tijns actie kan de stichting een robot kopen, die helpt het probleem van de bloed-hersenbarrière te omzeilen.

Belangeloze steun

De actie #lakdoor wordt mogelijk gemaakt door de belangeloze steun van velen, waaronder Youp van ’t Hek en Stichting Semmy ambassadrice Wendy van Dijk. Wendy omarmt het initiatief: “Dit zou een fantastische doorbraak kunnen zijn voor Stichting Semmy, die zich al meer dan tien jaar inzet voor kinderen zoals Semmy en Tijn. Een beetje hoop doet leven en hoop is hard nodig!” Samen strijden ze voor één doel: kinderen zoals Tijn een kans geven op beterschap. Vakcollege Rijnmond en Hema strijden graag mee met deze actie. Kom allemaal je nagels lakken op vrijdag 16 juni tussen 19.00 en 22.00 bij de Hema!

Benieuwd naar deze actie? Kijk dan op www.lakdoortijn.nl