Vakcollege Rijnmond gaat voor gezond

Op dinsdag 16 april heeft Erik Hazenoot, directeur van Vakcollege Rijnmond, een watertappunt speciaal voor leerlingen geopend. De opening van het watertappunt gebeurde door symbolisch de eerste waterflesjes te laten vullen door vertegenwoordigers van organisaties die dit mogelijk hebben gemaakt. Daarnaast ontving Vakcollege Rijnmond deze dag voor de vijfde keer op rij de Gezonde Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum.

In 2018 heeft Vakcollege Rijnmond vanuit het Rabobank Wensenfonds een bijdrage ontvangen voor de realisatie van het watertappunt. De organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) stimuleert water drinken onder jongeren en hebben de bijdrage verhoogd waardoor alle leerlingen van Vakcollege Rijnmond ook een navulbaar waterflesje konden ophalen.

Wereldwijd onderzoek toont aan dat kraanwater drinken gezond is. Eén suikerhoudend drankje minder per dag leidt al tot gewichtsafname bij schoolkinderen. Daarbij signaleren docenten dat leerlingen die overgestapt zijn op water drinken zich beter en langer kunnen concentreren. Door de flesjes aan te bieden besparen onze leerlingen niet alleen het geld om waterflesjes aan te schaffen maar is er ook een besparing van 2000 plastic flesjes per week die anders op de afvalberg belanden.

Waterdrinken is iets wat vanuit het Voedingscentrum ook gestimuleerd wordt. Zij zetten zich in voor gezonde schoolkantines. Het initiatief van het watertappunt heeft eraan bijgedragen dat Vakcollege Rijnmond ook dit jaar weer de gouden Gezonde Schoolkantine Schaal in ontvangst mocht nemen. Een mooi bekroning op het werk van kantinemedewerkster Ina van Beelen. Albert Heijn Zeilmakerstraat heeft voor alle leerlingen gratis fruit ter beschikking gesteld om dit te vieren.

 

  • Kristy Hamberg, voedingscentrum, overhandigt Gezonde Schoolkantine Schaal aan Ina van Beelen, kantinemedewerkers Vakcollege Rijnmond.

  • Erik Hazenoot van Vakcollege Rijnmond proost met de vertegenwoordigers die het watertappunt mogelijk hebben gemaakt.

  • Leerlingen Vakcollege Rijnmond halen gratis, navulbare flesjes op bij de organisaties die het watertappunt mogelijk hebben gemaakt.