.

Wij zijn genomineerd! De Rabobank heeft een wensenfonds en dit fonds steunt initiatieven die een duurzame verbetering voor de samenleving realiseren. Voor Vakcollege Rijnmond hebben we een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning om een watertappunt aan te vragen. Vakcollege Rijnmond is 1 van de 55 genomineerden en we hebben uw stem nodig!

Waarom een watertappunt

Het watertappunt van kraanwater-school komt in onze kantine en komt in verbinding te staan met een windmolen op ons dak. Deze windmolen zorg ervoor dat het water gekoeld is waardoor al onze

leerlingen zelf lekker gekoeld water kunnen tappen.

Wereldwijd onderzoek toont aan dat kraanwater drinken gezond is. Eén suikerhoudend drankje minder per dag leidt al tot gewichtsafname bij schoolkinderen. Daarbij signaleren docenten dat leerlingen die overgestapt zijn op water drinken zich beter en langer kunnen concentreren. En natuurlijk sluit dit initiatief ook aan bij onze gezonde schoolkantine!

200 stemmen nodig

En halen we de benodigde 200 stemmen?

Dan krijgen al onze leerlingen een navulbaar flesje die zij bij het watertappunt kunnen vullen.

Goed voor de wereld

Daarbij zijn de initiatieven ook goed voor de wereld, want 10% van de opbrengst van het watertappunt gaat naar Water for life, een initiatief van Vitens en Evides Waterbedrijf om de drinkwatervoorziening in ontwikkelingslanden te verbeteren. En we besparen niet alleen geld om waterflesjes te kopen maar ook zo’n 40 miljoen petflesjes per jaar!

Kortom: Vakcollege Rijnmond maakt het Groen! Stemt u ook op ons?
Dat is goed voor de wereld – beter voor Katwijk – het beste voor uw kind


Hoe kunt u stemmen?

Iedereen met een rekening bij Rabobank heeft 3 stemmen. Op zaterdag 25 november hebben klanten en leden van Rabobank een stempas per e-mail of post ontvangen met hun gebruikersnaam en unieke code.

Bent u klant en heeft u uw stempas ontvangen? Klik hier en stem voor een watertappunt op onze school!