Skireis leerlingen klas 3

SKI 1-2-3

Dinsdag morgen 21 januari 2020. Kleine oogjes en grote tassen. In Katwijk was alles nog rustig, maar niet bij Vakcollege Rijnmond. Twee grote bussen van Beuk stonden al klaar. Nadat de tassen waren ingeladen, ouders nog een laatste knuffel gaven en iedereen een mooi plekje in de bus had opgezocht, kon het SKI 1-2-3 avontuur nu echt beginnen!

Na een lange, maar fijne busreis kwamen we aan bij de jeugdherberg in Fussen. We starten met een stevige maaltijd en hebben een wandeling gemaakt door het oude centrum van Fussen. Na wat vrije tijd waren de leerlingen vroeg op de kamers, voor een goede en lange nacht. Een goede nachtrust is natuurlijk belangrijk voor je de piste opgaat.

Woensdagochtend zat iedereen klaarwakker aan het ontbijt en konden we niet wachten om de piste op te gaan. Hoe zal het zijn? Is het heel anders dan in SnowWorld? Kan ik het nog wel? Menig leerling had wat gezonde spanning voor de eerste echte meters in de sneeuw. Vol gas vertrokken we met onze twee bussen naar Berwang. We keken onze ogen uit onderweg, want de route van Fussen naar Berwang brengt ons tussen schitterende besneeuwde bergtoppen door. Na een ritje van een half uur, komen we aan bij de piste. Gelijk kunnen de leerlingen een mooie afdaling zien en beseffen dat het nu gaat beginnen. Eerst even de spullen ophalen, skipassen uitdelen en dan gaan de groepen voor het eerst de pistes bedwingen. Onder begeleiding van ervaren ski- en snowboarddocenten en begeleiding vanuit school, werden de groepjes meegenomen de berg op. Na een eerste paar onzekere momentjes verdwenen de zenuwen al snel en gingen de leerlingen als een speer naar beneden.

Natuurlijk was het voor sommige leerlingen ook nog spannend maar tijdens de lunch werden de meest grote verhalen uitgewisseld. “Ik ging wel 70 km per uur” “Ja maar ik ben al van de rode piste geweest”, “ik ben nu al veel beter geworden” Het enthousiasme en de blijheid spatte er van af. Een mooie eerste dag waarin er veel geleerd en gedaan is. Nadat we aankwamen bij de jeugdherberg was het tijd om te ontspannen. Eenmaal terug op de kamers werd er nog veel gekletst over de eerste dag op de piste. Ook werden er werden spelletjes gespeeld in de eetzaal. Na het diner (ditmaal schnitzel en patat) werd de groep in tweeën gesplitst en zijn we gaan poolen. Veel verborgen pooltalenten kwamen naar boven en menig begeleider is weg gespeeld. Na het poolen werden de leerlingen ook vandaag verzocht op tijd te gaan slapen, zodat ze weer fit de pistes konden afdalen de volgende dag. Op de tweede en derde dag hebben we het nogmaals getroffen met het schitterende weer. Goed koud en een stralend zonnetje, perfecte omstandigheden. Verschillende groepjes mochten ditmaal samen met de docenten en begeleiders de wat lastigere en verder gelegen pistes gaan ontdekken. Wat ging iedereen vooruit! Glimlachend schoten de leerlingen de berg af. Na al dat sporten was de sfeer goed in de jeugdherberg. Lekker met elkaar chillen, spelletjes spelen en kletsen. In de avond werden de leerlingen nog verrast door de SKI-unit die een quiz hadden voorbereid. De tijd vloog voorbij! Veel te snel vonden wij, maar helaas aan al het skiën en snowboarden kwam ook een einde.

Nadat op vrijdag de laatste afdalingen zijn bedwongen werden de spullen ingeleverd en zocht iedereen zijn plekje weer op in de bus. Nog voor we goed en wel onderweg waren vielen de eerste leerlingen al in slaap. Blijkt maar weer hoe vermoeiend wintersport kan zijn. Na al dat sporten is het best fijn om een frisse duik te nemen. In een groot zwembad met meerdere
WEEKNIEUWS dinsdag 4 februari Pagina 5

glijbaden en een bubbelbad kon iedereen zich nog even lekker ontspannen. Moe maar voldaan konden we beginnen aan de terugreis naar Katwijk, nadat we nog een korte stop hielden bij de McDonald’s. Rozig van het zwemmen en met een volle buik ging er een film aan in de bus. Knappe leerling (en docent) die daar nog wakker bij kon blijven. De terugreis verliep dan ook rustig en voorspoedig, waarna we zaterdagochtend rond half 8 aankwamen bij school. Gelukkig stonden ouders en verzorgers al klaar om iedereen welkom te heten.

Wat hebben we een fantastische ski-reis met elkaar gehad. Wij hopen dat er mooie verhalen zijn verteld thuis en dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad. Wij in ieder geval wel!

Namens alle docenten en begeleiders van ski1-2-3 ontzettend bedankt!