De Rijnmond MakerSpace is een ruimte waar leerlingen van onze school en van de basisscholen in de omgeving terecht kunnen voor een variatie aan moderne technieklessen. Van 3D-printers tot lasersnijders, alles is aanwezig om leerlingen kennis te laten maken met Smart Technology.

Wat is de Rijnmond MakerSpace

De Rijnmond MakerSpace is een ruimte waar leerlingen zelf aan de slag gaan met met 3D (printen, tekenen en ontwerpen), lasersnijden, homestyling, robotica en met het drukken van stickers, t-shirts en logo’s, ofwel: signing. En middelbare scholieren kunnen hier ook met technisch-tekenprogramma’s oefenen, zoals AutoCAD of SketchUp. Kortom, het is allemaal veel creatiever dan de traditionele technieklessen. Van het ontwerp tot het uiteindelijke product, de leerlingen kunnen het allemaal zelf maken.

Aanmelden Basisscholen

De Rijnmond MakerSpace is ook beschikbaar voor de leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in de omgeving. Er is een speciaal programma opgesteld die plaatsvindt op twee aansluitende maandagen. Er wordt lesgegeven door een docent Vakcollege Rijnmond waardoor de leerkracht van de klas totaal ontzorgd is.

Leerkrachten van groep 8 kunnen hun klas opgeven door een mail te sturen naar makerspace@vakcollegerijnmond.nl

Vermeld in de mail:

  • Welke maandagen jullie voorkeur hebben
  • Of jullie in de ochtend (9.00 – 11.00 uur) of in de middag (12.30 – 14.30 uur) willen komen
  • Met hoeveel leerlingen jullie komen

Onze docenten van de MakerSpace Ivon Hensen of Ben Kunne neemt vervolgens contact op om de reservering definitief te maken.