Met de kinderen thuis; samen de nieuwe situatie door!

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) geeft op donderdagavond een webinar ‘Met de kinderen thuis; samen de nieuwe situatie door!’ In dit webinar geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips om beter om te gaan met de nieuwe situatie waarin kinderen thuis zitten en ouders voor thuisonderwijs moeten zorgen.

Voor wie

Voor ouders van kinderen van 0 tot 18 jaar.

Inhoud

Het is een pittige tijd. Er komt als ouders veel op ons af. We krijgen de komende weken in gezinnen intensief met elkaar te maken. We moeten ons eigen (thuis)werk zien te verenigen met de begeleiding van het schoolwerk van de kinderen en de kinderen fulltime om ons heen. We hebben onze eigen zorgen, onzekerheden en emoties, maar zien ook die van de kinderen.

Dat levert veel vragen op:

  • Hoe begeleiden we kinderen zo goed mogelijk in deze Coronatijd?
  • Wat bespreek je wel en niet?
  • Hoe help je ze bij hun angsten en vragen, en andere emoties?
  • Hoe komen we de dagen zo goed mogelijk door?
  • Hoe zorg je voor een goede dagindeling?
  • Hoe zorgen we als ouders dat we zelf overeind blijven, en onze spanningen niet op de kinderen richten?
  • En hoe zorgen we ervoor dat de stap terug naar het normale leven zo makkelijk mogelijk verloopt?

In dit webinar (een online lezing die je thuis vanachter je computer volgt) helpt kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve jullie op weg met antwoorden en ideeën voor al deze dilemma’s.

Samen kijken we naast de enorme uitdagingen waar we voor staan ook naar de kansen die dit alles meebrengt voor je gezin!

Datum

Dit webinar vindt plaats op donderdag 26 maart 2020, van 20.30-21.30 uur.

Wil je meedoen, meld je hieronder aan en vul het registratieformulier in. Je ontvangt dan alle informatie per e-mail. Je krijgt een herinnering als het webinar bijna is. Na afloop van het webinar, kun je deze nog een maand lang terugkijken.

AANMELDEN WEBINAR