In en na de les kun je ook nog heel veel leuke dingen doen op Vakcollege Rijnmond.

Gastlessen, bedrijfsbezoeken en stages

Omdat we graag willen dat je een mooie toekomst krijgt, willen we je graag dat jouw lessen goed aansluiten op jouw mogelijke toekomstige beroep. Omdat dat nog niet voor iedereen duidelijk is, worden er ook gastlessen door bedrijven gegeven en gaan we op bedrijfsbezoek. In jaar vier ga je ook stagelopen. Zo kun je echt ervaren of dat beroep echt bij je past.

Sportklas

Ben je sportief en niet bang voor een uitdaging? Ben je een echte teamspeler en nieuwsgierig naar allerlei sporten? Kies dan voor de Sportklas!

In de Sportklas maak je kennis met sporten die je niet in de normale gymuren krijgt. Zo ga je bijvoorbeeld surfen, klimmen, dansen en kickboksen.

@Rijnmond

In de brugklas kun je ook @Rijnmond lessen volgen. @Rijnmond biedt iets extra’s op het lesprogramma, er worden verschillende activiteiten aangeboden waar je uit kunt kiezen. Of je nou gek bent op dansen, foto- en filmbewerking, bakken, toneel of je bent heel creatief, aan iedereen wordt gedacht.

Excursies en werkweken

Voor ieder leerjaar worden er excursies gepland. De ene keer is dat een gezellig uitje naar bijvoorbeeld Duinrell maar we gaan ook naar musea. In klas 2 ga je op werkweek met je klasgenootjes. Jullie gaan dan veel doen, zoals zwemmen, paardrijden, boomklimmen en bowlen. En in klas 3 ga je nog een keer op reis! Nu naar buitenland, kies je Frankrijk, Engeland of blijf je toch liever in Nederland? Jij mag kiezen!

Schoolfeesten

Wij hebben een feestcommissie bij ons school die allemaal schoolfeesten organiseert. Een gala maar ook een Glow in the dark- of pyjama-party waren de thema’s het afgelopen schooljaar. Jij komt toch ook?  

Foto-impressie