Going Global

Vertrek leerlingen voor actie Going Global komt dichterbij

Het komt dichterbij: eind februari dan vertrekken onze leerlingen met Going Global naar het Afrikaanse land Malawi. Alle deelnemers, waaronder Jens, Eline en Nadia – van respectievelijk het Vakcollege Rijnmond, Limes en Pieter Groen – hebben elkaar in het voorbereidingsweekend ontmoet en daar informatie ontvangen over de reis en over de taken die van hen verwacht gaan worden.

Op 7 en 8 december was het voorbereidingsweekend van Going Global 2019 in Austerlitz. Het was een weekend barstens vol informatie, welke energiek werd afgesloten met de workshop Afrikaanse dans. Een belangrijk onderdeel van het bezoek is het ontmoeten van leeftijdgenoten in Malawi, die dankzij de acties voor Going Global kwalitatief goed onderwijs kunnen volgen. Onze leerlingen bezoeken als een soort reporter het Afrikaanse land en gaan later dit schooljaar de andere leerlingen op onze vestigingen informeren met hun verslag en fotomateriaal.

Al tijdens de reis plaatsen de leerlingen een verslag op de speciale eigen actiewebsite. De link van onze school is te vinden via vakcollege-rijnmond.inactievooredukans.nl. 

Via deze link kan je nu al geld doneren!

De drie leerlingen vertrekken dit jaar niet van Schiphol, maar vanaf Utrecht. Vandaar gaat de hele groep met een bus naar de Belgische luchthaven waarvan de vlucht naar Malawi start. Uiteraard worden de leerlingen in Utrecht uitgezwaaid en na een week weer welkom geheten door een groep vertegenwoordigers van onze school. Die aankomst is wederom in Utrecht.

Voor meer informatie kijk op https://www.edukans.nl/project/verbetering-onderwijs-in-malawi/