Ouderportaal

SOMtoday is de elektronische leeromgeving van Vakcollege Rijnmond. Hier kunnen ouders/verzorgers relevante informatie van hun kind inzien, zoals: huiswerk, behaalde cijfers en absenties.

Ouderportaal

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief verschijnt eenmaal per maand en wordt via e-mail direct aan de ouders verstuurd. Hierin vindt u actuele informatie en daarnaast ontwikkelingen en achtergronden over de school en het onderwijs.

Aanmelden zij-instromers

Wanneer uw kind al op een andere middelbare school is ingeschreven en u graag zou willen overstappen naar Vakcollege Rijnmond, dan kunt u zich aanmelden via de mail (info@vakcollegerijnmond.nl). Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

Faciliteiten

Fietsenstalling 

De school heeft de beschikking over een fietsenstalling. De stalling is voor fietsen en bromfietsen. De leerlingen mogen de fietsenstalling alleen betreden om hun (brom)fiets te stallen of op te halen. Hoewel er bij het gaan en komen toezicht is, kan de school geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden t.a.v. de door de leerling gestalde (brom)fiets.

Kantine

Wij hebben het predicaat gezonde schoolkantine. In de kantine zijn tegen redelijke prijzen dranken en gezonde etenswaren te koop. Betalen doe je met je schoolpas. Er is een app waarmee je gemakkelijk je tegoed kunt opwaarderen en waardoor je overzichtelijk kunt zien waaraan je je geld hebt uitgegeven.

Garderobe

Er is een garderobe met toezicht voor het ophangen van buitenkleding. Het is echter niet aan te raden om waardevolle spullen in de kleding achter te laten. In de garderobe geldt dat de school geen enkele aansprakelijkheid kan aanvaarden t.a.v. zoekgeraakte of beschadigde kleding e.d.

Lockers

Uit het oogpunt van veiligheid wordt aanbevolen dat een leerling de beschikking heeft over een eigen locker. De lockerhuur bedraagt € 15,- per schooljaar.

Gereedschappen

In de bovenbouw (3e en 4e leerjaar) van de technische afdelingen heeft iedere leerling een set gereedschappen nodig om de praktijkwerkzaamheden te kunnen verrichten. Deze set bestaat uit een aantal basisgereedschappen en materialen voor de persoonlijke veiligheid. Dit kan de leerling niet alleen tijdens de praktijklessen op school uitstekend gebruiken maar hij zal er na zijn schoolloopbaan nog lang plezier van hebben. Deze materialen vallen buiten deze regeling en zullen door ouders moeten worden bekostigd.