Ouderportaal

Wij hebben op onze school een ouderportaal waar u informatie kunt vinden.

Ouderportaal

Daarnaast hebben wij SOMtoday, dit is de elektronische leeromgeving van Vakcollege Rijnmond. Hier kunnen ouders/verzorgers relevante informatie van hun kind inzien, zoals: huiswerk, behaalde cijfers en absenties.

SOMToday

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief verschijnt eenmaal per maand en wordt via e-mail direct aan de ouders verstuurd. Hierin vindt u actuele informatie en daarnaast ontwikkelingen en achtergronden over de school en het onderwijs.

Aanmelden zij-instromers

Wanneer uw kind al op een andere middelbare school is ingeschreven en u graag zou willen overstappen naar Vakcollege Rijnmond, dan kunt u zich aanmelden via de mail (info@vakcollegerijnmond.nl). Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

Faciliteiten

Rookvrij schoolterrein

Een gezonde leeromgeving vinden wij belangrijk. Daarom heeft onze school vanaf schooljaar 2019-2020 een rookvrij schoolterrein. Onze locatie(s) waren al langer rookvrij. Maar ook het schoolterrein buiten is nu rookvrij. Dit geldt voor iedereen: leerlingen, docenten, ondersteunend personeel, ouders en bezoekers. Ook tijdens ouderavonden en andere activiteiten buiten schooltijd.

Waarom een rookvrij schoolterrein?

Vanaf 2020 moeten alle scholen een rookvrij schoolterrein hebben. Onze school wil leerlingen een gezonde en rookvrije leeromgeving bieden. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de rokers begint op het schoolplein. Op dit moment raken 75 leerlingen per dag in Nederland verslaafd aan roken. De hersenen van jongeren zijn extra gevoelig voor de verslavende werking van nicotine. Hoe jonger een roker start, des te groter de kans op verslaving. Een rookvrij schoolterrein helpt leerlingen niet te roken en voorkomt ook ongewenst meeroken.

Alvast onze dank voor uw medewerking! Met elkaar dragen we bij aan een gezonde leeromgeving voor onze kinderen. Wilt u meer weten? Kijk dan eens op deze website: https://www.rookvrijschoolterrein.nl/


Fietsenstalling 

De school heeft de beschikking over een fietsenstalling. De stalling is voor fietsen en bromfietsen. De leerlingen mogen de fietsenstalling alleen betreden om hun (brom)fiets te stallen of op te halen. Hoewel er bij het gaan en komen toezicht is, kan de school geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden t.a.v. de door de leerling gestalde (brom)fiets.


Kantine

Wij hebben het predicaat gezonde schoolkantine. In de kantine zijn tegen redelijke prijzen dranken en gezonde etenswaren te koop. Betalen doe je met je schoolpas. Er is een app waarmee je gemakkelijk je tegoed kunt opwaarderen en waardoor je overzichtelijk kunt zien waaraan je je geld hebt uitgegeven.


Garderobe

Er is een garderobe met toezicht voor het ophangen van buitenkleding. Het is echter niet aan te raden om waardevolle spullen in de kleding achter te laten. In de garderobe geldt dat de school geen enkele aansprakelijkheid kan aanvaarden t.a.v. zoekgeraakte of beschadigde kleding e.d.


Lockers

Uit het oogpunt van veiligheid wordt aanbevolen dat een leerling de beschikking heeft over een eigen locker. De lockerhuur bedraagt € 10,- per schooljaar.


Gereedschappen

In de bovenbouw (3e en 4e leerjaar) van de technische afdelingen heeft iedere leerling een set gereedschappen nodig om de praktijkwerkzaamheden te kunnen verrichten. Deze set bestaat uit een aantal basisgereedschappen en materialen voor de persoonlijke veiligheid. Dit kan de leerling niet alleen tijdens de praktijklessen op school uitstekend gebruiken maar hij zal er na zijn schoolloopbaan nog lang plezier van hebben. Deze materialen vallen buiten deze regeling en zullen door ouders moeten worden bekostigd.