Centraal Schriftelijk en Praktisch Examen

Vanaf 9 april starten de CSPE’s voor de vierde klassen. Het CSPE staat voor Centraal Schriftelijk Praktisch Examen. Dan zal blijken of de kennis van de vier profielvakken van de afdelingen Zorg & Welzijn, E&O en Techniek bekend is en de leerlingen dit in de praktijk kunnen toepassen.

Het examen is dus een praktisch examen. De leerlingen moeten echt aan de slag. Zo moesten de leerlingen van E&O vorig jaar een klant aan de balie helpen en een ruimtelijke presentatie maken. Bij  de afdeling zorg eerste hulp verlenen en een weekrooster maken. En bij BWI een deel van een kast ontwerpen. Natuurlijk zitten er nog veel meer praktijkopdrachten in en zijn dit voorbeelden van vorig jaar.

Het kan zijn dat door dit examen een extra beroep gedaan moet worden op de praktijkruimtes binnen de school. Hierdoor kunnen andere lessen verplaatst worden of vervallen met name de praktijklessen.

Dit examen is alleen voor de praktijkvakken. De andere vakken zoals o.a. Engels, Wiskunde, Nederlands zijn bezig met examentraining voor de vierde klas. Dit Centraal Examen wordt pas in mei afgenomen. Deze lessen gaan dus gewoon door.

We wensen onze examenkandidaten veel succes!