Appelboom ter ere van 500 jaar Reformatie

Leerlingen van Vakcollege Rijnmond hebben samen met Atie Kuijt, raadslid voor de Christen Unie in Katwijk, een appelboom op hun schoolplein gepland. Deze appelboom staat symbool voor de viering van 500 jaar Reformatie.

Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen spijkerde op de deur van de slotkapel in Wittenberg. Dit was een moment van ommekeer: de Bijbel kwam beschikbaar in de landstaal; iedereen kon persoonlijk de bijbel lezen en men was niet meer afhankelijk van de geestelijken. Het gebaar van het planten van een appelboom verwijst naar de uitspraak van Luther: “Als ik wist dat morgen de wereld ten onder ging, dan zou ik vandaag nog een appelboom planten”.

Atie Kuijt, raadslid voor de Christen Unie in Katwijk, was als genodigde aanwezig bij de viering. Zij heeft samen met Erik Hazenoot, adjunct-directeur en leerlingen uit het eerste leerjaar de appelboom geplant. Behalve de link naar de reformatie vervult de appelboom ook een rol in het kader van milieu en duurzaamheid. Erik Hazenoot: “Wij hopen volgend jaar een appeltaart aan Atie te kunnen overhandigen uit eigen tuin en gemaakt door deze leerlingen uit onze eigen keuken!”