Sportklas

20130425_133526

Sportklas

Voor leerlingen met een sportief talent zijn er sportklassen in klas 1 en 2.

In de sportklas is het basisprogramma gelijk aan de andere klassen. De uitzondering is dat er vijf lesuren Bewegen & Sport ingeroosterd worden in plaats van drie. Tijdens twee uur extra sportles per week maakt uw kind kennis met verschillende leuke sporten in en buiten school. Bijvoorbeeld met surfen, mountainbiken, judo en klimmen.

Naast de bewegingsvaardigheden wordt ook aandacht besteed aan organisatorische vaardigheden binnen de sport zoals een toernooi organiseren en een warming-up verzorgen.

In klas 3 en 4 kan een leerling binnen het profiel kiezen voor een extra onderdeel sport zodat zij een nog betere aansluiting krijgen op de mbo-opleidingen Sport en Bewegen, Facilitaire Dienstverlening of Beveiliging.

Voor toelating tot de sportklas neemt de leerling deel aan een door de school georganiseerde toelatingstest waarin de bewegingsvaardigheden en motivatie getoetst worden.

De cursussen worden door professionele trainers of instructeurs gegeven.  In verband met extra activiteiten zijn er bijkomende kosten. Deze bijdrage is € 125,- per jaar.