Daarom Vakcollege Rijnmond!

Wilt u een middelbare school waar uw kind goed en breed wordt opgeleid voor een mooi vak of voorbereid op een mbo-opleiding? Waar goede en persoonlijke begeleiding is? En dat uw kind daarbij ook een leuke schooltijd heeft? Dan heten wij u van harte welkom op Vakcollege Rijnmond!

Voor brugklasleerlingen is de overgang van de basisschool naar de middelbare school best spannend. Wij vinden het daarom belangrijk dat uw kind zich gelijk op zijn of haar gemak voelt. Graag zetten wij voor u onze sterke punten op een rijtje:

Voor doeners en denkers

Vakcollege betekent dat de leerling hier vanaf schooldag 1 veel praktijklessen krijgt. Ook staat Vakcollege voor een opleiding die perfect aansluit op beroepsrichtingen waar behoefte aan is in de samenleving.

Modern en gedegen onderwijs

Wij geven gewoon goed onderwijs: modern en gedegen. Op een manier die leerlingen aanspreekt. Dat leidt tot resultaten. In 2015 is maar liefst 95% van onze leerlingen geslaagd!

Kleinschalig

We bieden de sfeer van een kleine, persoonlijke school met de voordelen van een grote scholengemeenschap zoals veel keuzemogelijkheden in opleidingsrichtingen.

Goede en persoonlijke begeleiding

Onze goede en persoonlijke begeleiding wordt door ouders bijzonder gewaardeerd. Daar zijn we trots op. Uw kind heeft een meer dan gemiddeld aantal uren contact met zijn mentor. Wij organiseren het hele jaar door nauwe samenwerking tussen leerling, ouders en school.

Uitstekende zorg

Samen werken aan talent vraagt om goede onderlinge contacten. Er is speciale aandacht voor leerlingen die extra steun en begeleiding nodig hebben bv rekenhulp, lwoo en dyslexie-coaching.

Up to date ICT middelen

In ieder lokaal hangt een smartboard en een beamer. Tijdens lessen wordt gebruik gemaakt van digitaal lesmateriaal. Alle leerlingen in leerjaar 1 en 2 hebben een eigen device.

Leuke activiteiten

Er is veel ruimte voor sport, cultuur en ontspanning. Zo zijn er toneelvoorstellingen, talentenjachten, feesten, een ski-week in Oostenrijk etc.

Christelijk karakter

Vakcollege Rijnmond is een christelijke school. Dit komt oa. tot uiting in onze dagopeningen, tijdens het vak godsdienst en in de vieringen van de christelijke feesten.

Veiligheid en respect

Onze leerlingen ervaren dat ze ertoe doen, dat ze erbij horen. De onderlinge betrokkenheid en veiligheid op school is groot. Wij doen er alles aan om dit nog verder te bevorderen.